İran’da, Mahsa Emini’nin polis nezaretindeyken hayatını kaybetmesi üzerine başlayan ve görece azalarak süren şovlar, toplumsal medyadan yapılan boykot ve grev davetleri üzerine birçok kent ve üniversitelerde tekrar alevlendi.
Sosyal medyada yayımlanan manzaralara nazaran, Tahran’ın Ekbatan ve Sadabad bölgesinde toplanan kalabalık, idare aykırısı sloganlar atarak caddeyi trafiğe kapattı. Tahran Metrosu yolcu peronlarında bekleyenler de slogan atarak şovlara takviye verdi.
Meşhed kentinde toplanan kalabalık caddede ateş yakarken, Elborz eyaletine bağlı Kerec kentinde sokaklara çıkan göstericiler uzun mühlet slogan atarak yürüyüş yaptı. Arak ve Zencan üzere kentlerde de protestolar düzenlendiği görüldü.
Şiraz Tıp Bilimleri Üniversitesinden 209 öğretim vazifelisi, yayımladıkları bildiriyle, protesto düzenleyen öğrencilere takviye verdiklerini açıklayarak, “tutuklanan öğrencilerin şartsız özgür bırakılması, disiplin şurası kararlarının iptal edilmesi, üniformalı güvenlik güçlerinin ve polislerin yerleşkeye girmesinin engellenmesi” üzere taleplerde bulundu.
Tahran’daki Şehid Beheşti Üniversitesi öğrencileri, arkadaşlarının isimlerinin yazılı olduğu pankartlar taşıyıp slogan atarken, Zehra Üniversitesi Edebiyat ve Sanat Fakültesi öğrencileri yerleşkenin çeşitli yerlerine yazılar yazıp afişler astı.
Allame Tebatebayi Üniversitesi Toplumsal Bilimler Fakültesi öğrencileri de yayımladıkları bildiriyle boykot ve grevlere dayanak verdiklerini duyurdu.
Sosyal medyada muhalifler tarafından yapılan paylaşımlarda, ülkede 3 günlük boykot ve grev davetleri yapılmış, kimi üniversite öğrencileri de boykota dayanak verdiklerini açıklayarak pazartesi sabahı prestijiyle derslere girmeme kararı aldıklarını duyurmuştu.
Ülkenin birtakım kentlerinde esnaf kepenk kapatırken, davetlere dayanak verdiği gerekçesiyle İranlı ünlü futbolcu Ali Dayi’nin restoran ve kuyumcu dükkanının mühürlendiği açıklanmıştı.
Tahran’da 13 Eylül’de “ahlak polisi” olarak bilinen İrşad devriyeleri tarafından “başörtüsü kurallarına uymadığı gerekçesiyle” gözaltına alındıktan sonra kötüleşerek hastaneye kaldırılan 22 yaşındaki Mahsa Emini’nin 16 Eylül’de hayatını yitirmesi, ülke idaresine karşı protestolara yol açmıştı.
Ülke geneline yayılan şovlarda yüzlerce kişi hayatını kaybetmiş, 10 binden fazla kişi ise gözaltına alınmıştı.