Yangın Güvenliği İçin Tek Elden Yönetim Çağrısı

Sakarya Üniversitesi Araştırma Merkezi Müdürü: “Teknoloji Ve Tedbirler Olmadan Yangın Felaketleri Kaçınılmaz”

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Yangın Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hakan Serhad Soyhan, Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi’nde meydana gelen yangında 78 kişinin hayatını kaybetmesinin nedenini inceledi. Soyhan’a göre, otelin mimari planının itfaiye müdahalesine uygun olmaması ve güncel teknolojilerin eksikliği, bu tür facia olaylarının temel sebeplerindendi.

Hayatını kaybedenlere başsağlığı dileyen Soyhan, yangının işletme tarafından alınan tedbirlerin yetersizliği ve ihmaller sonucunda gerçekleştiğine dikkat çekti. Bu durumun, topluma hayati tedbirlerin önemini bir kez daha hatırlattığını vurgulayan Soyhan, yangın güvenliği konusunun tek elden yönetilmesi gerektiğini belirtti.

Yangın faciasındaki can kayıplarının çoğunun yoğun duman nedeniyle olduğunu belirten Soyhan, yangın süreçlerinin ve tahliyenin öneminin herkes tarafından bilinmesi gerektiğine vurgu yaptı. Ayrıca, yeni teknolojilerin varlığının sadece yönetmeliklerle değil, işletmelerin sorumlulukları doğrultusunda hayata geçirilmesinin gerekliliğini dile getirdi.

Yangın güvenliği konusunda bilinçlenme ve eğitim önemlidir

Prof. Dr. Soyhan, yangın güvenliği açısından otellerin mimari tasarımlarının yanlış konumlandırılmasının önemine dikkat çekerek, güvenlik önlemlerinin sürekli olarak gözden geçirilmesi gerektiğini ifade etti. Yangına karşı önlemlerin, sadece yönetmeliklerle değil, işletmelerin kendi sorumluluklarıyla da alınması gerektiğini vurgulayan Soyhan, yangın yönetiminde geçen sürenin kritik olduğunu ve hızlı müdahalenin önemini vurguladı.

Toplumsal bilinçlenme amacıyla yangın güvenliği dersleri verildiğini belirten Soyhan, acil durumlarda yapılması gerekenler konusunda vatandaşların bilinçlendirilmesinin önemini vurguladı. Ayrıca, yangınla ilgili tüm konuların tek bir otorite altında toplanması gerektiğini ve yangın konusunda uzmanlaşmış kişilerin yönetimde yer alması gerektiğini dile getirdi.

Related Posts

Yunanistan ve Mısır, işbirliği anlaşmasına imza attı

Yunanistan ve Mısır, Doğu Akdeniz’de artan gerilim karşısında siyasi ve güvenlik işbirliğini derinleştirmek amacıyla stratejik ortaklık anlaşması imzalıyor. Görüşmelerde göç krizi ve uluslararası hukuka saygı çağrısı öne çıkıyor.

Karınca kaçakçılarına 7 bin 700 dolar ceza

Kenya’da mahkeme, 9 bin 300 dolar değerindeki 5 bin 440 adet Afrika hasatçı karınca kaçakçılığı yaptığı gerekçesiyle 4 kişiye 7 bin 700 dolarlık para cezası verdi.

Saraçhane eylemleri için 45 gün sonra iddianame: Gençlere hapis isteniyor!

İstanbul’da İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanması sonrası Saraçhane’deki protestolarda gözaltına alınıp tutuklanan gençlerden tutuklu 14 ve tutuksuz 2 kişinin “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla hapsi isteniyor.

İBB soruşturmasında Murat Gülibrahimoğlu’nun mal varlığına el konuldu

İBB’ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında firari şüpheli konumunda yer alan Murat Gülibrahimoğlu’nun mal varlığına el konuldu.

Özgür Demirtaş’tan Sezen Aksu’ya tepki: ‘Büyük fiyasko’

Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Sezen Aksu’nun 30 albüm ve 21 singledan oluşan müzik kataloğunu 18 milyon dolar karşılığında satmasına tepki gösteri. Demirtaş, anlaşmanın yetersiz olduğunu savunarak “Son derece düşük bir fiyat. Sezen Aksu bunun çok daha ötesinde bir sanatçı. Danışmanlığını kim yaptı ise büyük fiyasko” ifadelerini kullandı.

Hindistan ve Pakistan arasındaki son durum

Hindistan ordusu, Pakistan’ın Keşmir bölgesine saldırılar düzenledi. En az 26 kişinin öldüğü çatışmalarda beş Hindistan savaş uçağı düşürüldü. İki ülke ordularını savaşa hazırlarken, uluslararası toplum tarafları itidale çağırdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir