Türkiye’de elektrikli araç şarj istasyonu altyapısı güçleniyor: Sayısı 5 bin 500’e çıkarılacak

Bakanlık, 2025 Performans Programı ile Milli Teknoloji Hamlesi vizyonunu destekliyor

AA muhabirinin “2025 Performans Programı” derlemesine göre, Bakanlık, Milli Teknoloji Hamlesi vizyonu doğrultusunda ivme kazanan sektörleri desteklemeye devam ediyor.

2025’te AR-GE merkezi ve teknoloji geliştirme bölgelerine yönelik destekleri artıracak olan Bakanlık, AR-GE personeli sayısını 2,950’ye çıkarmayı planlıyor.

Yıl boyunca 15 teknoloji geliştirme bölgesine destek verilecek ve 1340 AR-GE, 340 tasarım merkezi ve 92 teknoloji geliştirme bölgesi faaliyete geçecek. Ayrıca, teknoloji geliştirme bölgelerindeki firma sayısının 12,000’e çıkarılması hedefleniyor.

Yatırımların desteklenmesi için 15 binden fazla teşvik belgesi verilecek

Bakanlık, elektrikli araçlara yönelik şarj istasyonlarının yaygınlaştırılması için çalışmalarını hızlandırmaya devam ediyor.

Elektrikli Araçlar Şarj Altyapı Desteği Platformu aracılığıyla elektrikli araç şarj istasyonlarının 81 ilde yaygınlaştırılması hedeflenmektedir.

Ülke çapında kurulan yüksek hızlı şarj istasyonu sayısının artırılmasına yönelik yatırımlar sürdürülüyor. Bu yıl, yüksek hızlı şarj istasyonu sayısının 5,175’ten 5,500’e çıkarılması planlanıyor.

Turcorn 100 Programı kapsamında kabul edilen girişim sayısının 23’ten 80’e yükseltilmesi hedeflenirken, teknogirişim rozeti alan girişim sayısının 1,000’e çıkarılması amaçlanıyor.

Türkiye Tech Visa Programı‘ndan yararlanan girişim sayısının 100’e, Teknoloji ve İnovasyon Fonu’ndan yatırım alan girişim sayısının ise 12’ye çıkarılması planlanıyor.

Bakanlık, yatırımları desteklemek adına 2024’te 12,236 teşvik belgesi düzenlerken, bu sayıyı 2025’te 15,250’ye çıkarmayı hedefliyor. Faiz desteğinden yararlanan yatırım teşvik belgesi sayısının da 3,400’e yükseltilmesi planlanıyor.

İmalat sektörü için düzenlenen yatırım teşvik belgelerinin toplam yatırım teşvik belgesi içindeki payının yüzde 59’a, proje bazlı teşvik sistemine dahil edilen projelerin sayısının da yüzde 22’ye ulaştırılması hedefleniyor.

Yüksek ve orta-yüksek teknolojili yatırımlar için düzenlenen yatırım teşvik belgelerinin toplam yatırım teşvik belgesi içindeki payının da yüzde 23.4’ten, bu yıl yüzde 32’ye çıkarılması öngörülüyor.

Related Posts

Çeyrek altın yükseldi!

İran-İsrail gerilimi ile sıçrayarak yeni zirveyi zorlayan altın fiyatlarında, geçtiğimiz hafta dalgalı bir seyir hakimdi. Ara ara düşen fiyatlar zirveyi zorlamasa da yükselişe geçti. Altın geçen haftayı düşüşle kapattı. Alım-satım yapacaklar altın …

Ekonomist Hakan Kara: Faizlerin yüzde 50’ye çıktığı Mart 2024’ünden bu yana doğalgaz fiyatları yüzde 150 arttı

Ekonomist Hakan Kara: Faizlerin yüzde 50’ye çıktığı Mart 2024’ünden bu yana doğalgaz fiyatları yüzde 150 arttı

ABD Senatosunda dev vergi paketi: 3,3 trilyon dolarlık tartışma başladı!

ABD Senatosu’nda kapsamlı vergi ve harcama tasarısı büyük tartışmalara neden oluyor. Tasarı, yapay zekanın düzenlenmesi ve sosyal politikalar konusunda partiler arası gerilimleri artırdı. Süreçte önemli siyasi çekişmeler yaşanıyor.

Otomotiv devi ödeme yapamaz hale geldi: Kapı kapı gezip gün istedi

Nissan yüksek maliyetler ve ekonomik sıkıntılar nedeniyle tedarikçilerin yüksek miktarlı ödemelerini ertelemeyi öneriyor.

Borsa güne yükselişle başladı

Borsa güne yükselişle başladı

En düşük emekli maaşı değişecek mi? Kök maaş zamla hangi seviyeye çıkacak?

Milyonlarca memur ve emeklinin yeni dönem zamlı maaşları için son viraja girildi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 3 Temmuz Perşembe günü haziran ayı enflasyon rakamlarını açıklayacak. Buna göre emekli ve memur zamları netleşecek. Peki kök maaşı düşük olan emekliler için Hazine desteği artırılacak mı? İşte en düşük emekli maaşı için beklentiler…