AKP, Kızılcahamam’da toplanıyor: İşte gündemdeki konular

AKP, İl Başkanları ve Milletvekillerini Ankara’da Bir Araya Getiriyor

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP), bayramın ardından il başkanlarını ve milletvekillerini Ankara Kızılcahamam’da düzenleyeceği kamp programlarında topluyor. Bu kamplar, yeni döneme hazırlık kapsamında düzenlenirken, yeni anayasa çalışmaları da ele alınacak.

AKP, 2028 seçimlerine giden süreçte net bir yol haritası çizmek amacıyla kapsamlı yaz kampı organizasyonuna başladı. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yönetilecek olan toplantılar, parti teşkilatını ve milletvekillerini Kızılcahamam’da buluşturacak.

10 yılda bir gerçekleşen il başkanları kampı bu ay sonunda düzenlenecekken, milletvekilleri için yapılacak kamp programı temmuz ayının ikinci haftasında gerçekleşecek. Bu programda milletvekillerine yönelik yasama yılı stratejisi belirlenecek.

Muhalefetle Diyalog Aranıyor

Parti yönetimi, teşkilatın nabzını tutmanın yanı sıra yeni yasama yılı öncesinde milletvekillerine de mesaj iletmeyi hedefliyor. Her iki kampta da yeni anayasa tartışmalarının ön planda olması bekleniyor. AKP, Meclis’e sunulan anayasa taslaklarını güncelleyerek yeni bir metin üzerinde çalışıyor. Parti kaynakları, muhalefetle uzlaşı arayışının sürdüğünü belirtirken, bazı “kırmızı çizgilerin” korunacağını vurguluyor. AKP’nin anayasa çalışmalarında muhalefetle diyalog sağlama çabasında olduğu bildiriliyor.

“Bürokrasideki Yavaşlık” Eleştirisi

Öne çıkan bir başka konu ise Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde yapılması muhtemel revizyonlar. AKP içinden bazı isimler, sistemdeki sorunları dile getirerek, “Sistemin işleyişinde sıkıntılar var” diyorlar. Bürokratik işlemlerdeki ağırlık, Meclis’in etkisiz hale gelmesi ve siyasi sorumluluk mekanizmalarının zayıflaması gibi konular, Erdoğan’a iletildiği belirtiliyor. Sistemin doğrudan değişmeyeceği, ancak güncellenebileceği ya da revize edilebileceği ifade ediliyor. Bakanların Meclis’te daha etkin olması ve bazı kurumsal yapıların gözden geçirilmesi vaat ediliyor.

2028 İçin Hazırlık

Her iki kampta da Erdoğan’ın kapsamlı siyasi değerlendirmeler yapması bekleniyor. Kurmaylar, Erdoğan’ın kampta teşkilata “yeniden yapılanma” mesajı verebileceğini belirtirken, 2028 seçimlerine kadar olan süreçte teşkilat yapısının güçlendirilmesi ve genç seçmene yönelik politikaların çeşitlendirilmesinin gündemde olduğunu açıklıyor.

 

Related Posts

Ekonomik güç merkezi olabiliriz

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Malezya’da, Türkiye-ASEAN Sektörel Diyalog Ortaklığı Üçlü Toplantısı’nda konuştu. Bakan Fidan, “Türkiye ve ASEAN lojistik koridorların kalbinde yer alıyor. Bu anlamda bağlantısallık açısından önemli roller oynayabiliriz. Bölgemizde ekonomik faaliyetin merkezi olarak hareket edebiliriz” dedi.

İsviçre’de başörtüsü krizi: Öğretmen işinden oldu

İsviçre’nin St. Gallen kantonundaki Eschenbach kasabasında başörtülü bir öğretmenin ilkokulda ders vermesi, bazı velilerin itirazlarıyla engellendi. Mülakatı başarıyla geçen ve sözlü olarak göreve uygun bulunan genç kadın, velilerin “dinî sembollerin …

ABD Ankara Büyükelçisinden kritik çıkış! ‘Onlara devlet borcumuz yok’

ABD Ankara Büyükelçisi Tom Barrack bir televizyon kanalının sorularını yanıtladı. Suriye’de YPG ve SDG’nin konumu hakkında konuşan Barrack, “YPG, PKK’nın bir türevidir. SDG’ye bağımsız devlet kurma borcumuz yok. Özgür Kürdistan olmayacak, özgür SDG devleti olmayacak. SDG artık makul olmalı” dedi.

MHP’li Feti Yıldız’dan kritik açıklama! ‘Devlet Bahçeli modeli oluştu’

MHP’li Feti Yıldız sosyal medya hesabından dikkat çeken bir açıklama yaptı. Terörsüz Türkiye olarak adlandırılan süreç hakkında dünya genelindeki örneklerden yola çıkan Yıldız, PKK’nın silah bırakma süreci ilgili “Devlet Bahçeli modeli” oluşturulmuştur.” dedi

PKK’nın silah bırakmasına AKP’den dikkat çeken yorum

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, terör örgütü PKK’nın silah bırakmasına ilişkin, “Gelinen aşamada ‘Terörsüz Türkiye’ hedefine ulaşılması için kritik bir eşik geçilmiştir. Bundan sonrasında PKK’nın tüm şubeleri ve illegal yapılarıyla feshi ve silahların yakılması/teslim edilmesi süreci kısa zaman içinde tamamlanmalıdır” dedi.

TSK, en yaşlı ordu oluyor

Kuvvet komutanları ve orgeneral ile oramirallerin yaş haddini 65’ten 67’ye ve daha sonra da birer yıllık uzatmalarla 72’ye çıkaran düzenleme Meclis’ten geçti. Bu kanunla birlikte TSK, NATO’nun en yaşlı komuta kademesine sahip olacak.