Avrasya Tüneli, dünyada Mavi Nokta Sertifikası alan ilk proje oldu!

Avrasya Tüneli, Mavi Nokta Sertifikası Aldı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Avrasya Tüneli’nin Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) tarafından teknik çerçevesi oluşturulan Mavi Nokta Ağı sertifikasyon sürecini başarıyla tamamladığını duyurdu. Paris’te düzenlenen törende Mavi Nokta Ağı Genel Sekreteri tarafından, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve Avrasya Tüneli yetkililerine sertifikalar takdim edildi.

Bakan Uraloğlu, Mavi Nokta Ağı’nın dünya genelinde kaliteli, sürdürülebilir ve kapsayıcı altyapı yatırımlarını teşvik etmeyi amaçlayan küresel bir girişim olduğunu vurgulayarak, “Avrasya Tüneli, sertifika almayı başaran ilk ulaştırma projesi olarak Paris İklim Anlaşması’nın hedeflerini destekleyen yapıya sahiptir.” sözlerini kullandı.

“Avrasya Tüneli Çevreye Duyarlı Bir Ulaşım Alternatifi Olarak Hizmet Veriyor”

Avrasya Tüneli’nin açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirdiklerini belirten Bakan Uraloğlu, tünelin İstanbul’un Asya ve Avrupa yakalarını birleştirdiğini ve çevreye duyarlı bir ulaşım alternatifi sunduğunu ifade etti.

155 Milyon Araç Avrasya Tüneli’nden Geçti

2016 yılından bu yana 155 milyon aracın Avrasya Tüneli’ni kullandığını belirten Bakan Uraloğlu, tünelin sunduğu ekonomik ve çevresel faydaları da dile getirdi. Tünelin ülke ekonomisine büyük katkı sağladığını ve 2024 yılında elde edilen ekonomik faydanın 445 milyon dolar olduğunu açıkladı.

Avrasya Tüneli Sürdürülebilir Enerji Üretiyor

Avrasya Tüneli, sürdürülebilirlik kapsamında güneş enerjisi santrali ile yıllık 322 bin 880 kilovat saat enerji üretiyor. Bakan Uraloğlu, bu sayede temiz enerji kaynaklarından faydalanıldığını ve yıllık 210 ton karbon emisyonunun azaltılmasına destek verildiğini belirtti.

Related Posts

Sema Silkin Ün’den Bakan Şimşek’e Sert Tepki

Gelecek Partisi’nden Sema Silkin Ün, Bakan Şimşek’in açıklamalarını eleştirerek hayatın yüzdelerle ölçülemeyeceğini vurguladı.

Türkiye-Tacikistan Ekonomik İlişkileri Güçleniyor

MÜSİAD programında Türkiye-Tacikistan ilişkileri ve ekonomik iş birliğinin artışı vurgulandı.

Türk vatandaşlarına Schengen müjdesi

Ticaret Bakanı Ömer Bolat,ilk defa vize almış kişilere ikinci başvurularında 6 aya kadar, daha sonra 1, 2, 3 ve 5 yıla kadar uzun süreli ve çok girişli vize verilmesi imkanının uygulanacağını açıkladı. Bolat, ayrıca AB Komisyonu’nun Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına Schengen vizesinde kolaylaştırma ve hızlandırma konulu yeni bir belge hazırlayarak üye ülkelere gönderdiğini belirtti.

Battalgazi Belediyesi’nin Güneş Enerji Santrali Faaliyete Geçti

Battalgazi Belediyesi, Hacıhaliloğluçiftliği Mahallesi’nde kurduğu 970 kW kapasiteli Güneş Enerji Santrali ile enerji maliyetlerini önemli ölçüde düşürmeyi hedefliyor. 30 milyon TL’lik yatırım, tamamen hibe desteğiyle gerçekleştirildi ve belediye, enerji ihtiyacının büyük kısmını kendi üretimiyle karşılayacak.

‘Kongre, sağlık ve spor turizmi çok potansiyelli’

Antalya ve Gazipaşa havalimanlarından 12 Temmuz günü 100 bin 646 yabancı ziyaretçi giriş yaptı. Bu veri son 5 yılın temmuz aylarında kaydedilen en yüksek günlük yabancı ziyaretçi sayısı oldu.

Fiber gücüyle KKTC’ye ‘dijital omurga’ örüyor

KKTC’nin dijital omurgasının fiberleşme sürecini Türk Telekom gerçekleştirecek. CEO Ümit Önal, “Güçlü fiber altyapımız ve teknoloji birikimimizle Türkiye ve bölge coğrafyanın dijital dönüşümünde öncü rol oynuyoruz” dedi.