İmralı Adası nerede? (İmralı Adası’nın konumu)

İmralı Adası: Tarihi ve Konumu

İmralı Adası, Marmara Denizi’nde yer alan bir Türk adasıdır. Bursa iline bağlı olan bu ada, Güney Marmara bölgesinde bulunmakta olup, Mudanya kıyılarından yaklaşık 19 km uzaklıktadır. Geçmişinde çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan ada, şu anda Türkiye’nin yüksek güvenlikli cezaevi ile tanınmaktadır ve tamamen askeri bir alan olup sivillere kapalıdır.

Tarihçe

İmralı Adası, geçmişten günümüze farklı medeniyetler tarafından kullanılmış bir ada olma özelliği taşımaktadır. Antik dönemde Yunan yerleşimlerine ev sahipliği yapmış olan ada, Bizans ve Osmanlı İmparatorlukları zamanında da stratejik bir öneme sahipti. Cumhuriyet dönemi ile birlikte ise daha çok askeri ve güvenlik amaçlarıyla kullanılmıştır.

Related Posts

Mahmut Arıkan, uyuşturucuyla mücadele için çözüm önerileri sıraladı: Bir gencimizi bile feda edecek lüksümüz yok!

Yeni Yol Grubu, Uyuşturucuyla Mücadele Zirvesi düzenledi  

Rusya’dan Trump açıklaması: Yeni bir savaş başlattı

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ABD’nin İran’ın üç nükleer tesisine düzenlediği saldırıyı değerlendirdi. ABD saldırılarının İran’daki nükleer altyapıyı fazla etkilemediğini …

Netanyahu, İran’ın nükleer tesislerine saldırdıklarını duyuran ABD Başkanı Trump’a teşekkür etti

Netanyahu, İran’ın üç nükleer tesisine saldırı düzenlediklerini duyuran ABD Başkanı Donald Trump’a teşekkür etti.

Son Dakika… Trump: Ya barış ya İran için trajedi olacak

ABD Başkanı Donald Trump, İran’daki üç nükleer tesise düzenlenen hava saldırısının ardından (TSİ) 05.00’te Ulusa sesleniş konuşması yaptı. ‘ABD ordusu büyük ve isabetli bir saldırı düzenledi’ diyen Trump; “İran barış yapmak zorunda. Bu yapılmazsa sonraki saldırılar çok daha ağır olacak İran, Ortadoğu’nun zorbası, artık barış yapmak zorunda.” ifadelerini kullandı.

İki milyarlık İslâm alemi artık tek bir kutup olmalı

İslam İşbirliği Teşkilatı 51. Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın ev sahipliğinde Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda başladı. 1969’da Mescid-i Aksa’nın kundaklanmasını ardından İslam dünyasındaki tepkiler üzerine kurulan teşkilat, o günden bu yana faaliyet gösteriyor. 1,7 milyar Müslümanın yaşadığı çok geniş bir coğrafyayı temsil eden İİT, dünya nüfusunun yaklaşık dörtte birini oluşturuyor. İİT ülkeleri, dünya ham petrol rezervinin yüzde 66’sına ve doğal gaz rezervinin de yüzde 60’ına sahip. İİT ülkelerinin dünya üretimindeki payı yüzde 10,6; ihracatındaki payı yüzde 10,1; doğrudan yabancı yatırımlarındaki payı yüzde 11,3. Tüm bunlara rağmen İslâm coğrafyasında yaşanan kan, gözyaşı bir türlü son bulmuyor. 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze Şeridi’nde yaşanan katliam ve son 10 gündür İran’a başlatılan saldırılar bir kez daha gösterdi ki; İslâm dünyası ayağa kalkmalı ve birlik olmalıdır. Kurtuluş, sadece tek bir kutup olarak olacaktır.

İş insanı Leyla Alaton konuştu: AKP grup toplantısına neden gitti, Erdoğan’la ne konuştu?

İş insanı Leyla Alaton AKP grup toplantısını izlemesinin ardından AKP’ye katılacağı iddialarına yönelik, “Öküz altında buzağı arıyorlar” dedi.