Protokol imzalandı: Aidat ve kiraların belirlenmesi için veri tabanı oluşturulacak

Ankara Üniversitesi, TESKON ve Apsiyon Bilişim Arasında Önemli İş Birliği Protokolü İmzalandı

Ankara Üniversitesi, Tesis Yöneticileri Konfederasyonu (TESKON) ve Apsiyon Bilişim, Türkiye’deki konutlarda kira ve aidatlara ilişkin veri tabanı oluşturulması için iş birliği protokolü imzaladı.

Rektör Prof. Dr. Necdet Ünüvar, TESKON Genel Başkanı Yahya Sağır ve Apsiyon Bilişim CEO’su Kudret Türk’ün katılımıyla gerçekleşen imza töreninde, veri yönetimindeki verimliliğin artırılması hedeflendiğini belirtildi.

Rektör Ünüvar, konuşmasında kira ve aidatlarla ilgili önemli açıklamalarda bulunarak, veri tabanı oluşturulmasının toplumun doğru kararlar almasını sağlayacağını vurguladı.

Apsiyon Bilişim CEO’su Türk ise aidat ve kiralara ilişkin endeksleme sisteminin önemine dikkat çekerek, Türkiye genelinde biriken verilerin doğru analiz edilerek istatistikler halinde sunulacağını açıkladı.

TESKON Genel Başkanı Sağır da oluşturulacak veri tabanıyla vatandaşların doğru bilgilendirilmesinin sağlanacağını belirtti.

İmza töreninin ardından “Araştırma, Geliştirme, Uygulama, Danışmanlık Hizmetleri ve Eğitim İşbirliği Protokolü” taraflar arasında imzalandı. (AA)

Related Posts

Bu 3 iPhone modeli yeni güncellemeyi alamayacak

Apple’ın merakla beklenen iOS 26 güncellemesi, 9 Haziran’da düzenlenecek WWDC 2025 etkinliğiyle resmen tanıtılacak. Ancak yeni sürüm, her iPhone modeli için erişilebilir olmayacak. Şirket, bazı eski cihazlara yazılım desteğini sonlandırmaya hazırlanıyor.

Birleşik Arap Emirlikleri’nde yaşayanlara ChatGPT Plus ücretsiz

OpenAI ve Birleşik Arap Emirlikleri hükümeti ile yapılan anlaşma sonucunda ülkede yaşayanlara ChatGPT Plus ücretsiz oldu.

Bilim insanları farelere 40 bin yıllık insan DNA’sı enjekte etti: Fark dikkat çekiciydi!

Japonya’da yapılan tarihi bir deneyde, bilim insanları, farelere 40 bin yıl öncesine ait insan DNA’sından türetilmiş bir genetik çekirdek enjekte etti. Araştırma, modern insanla yakın akraba olan Neandertal türüne ait GLI3 gen varyantının nasıl etki yarattığını gözler önüne serdi. Sonuçlar, bilim dünyasında dikkat çekici bir etki yaratırken, bu büyük keşif insan evrimini anlamada yeni ufuklar açabilir.

WhatsApp iPad sürümü sonunda geliyor: İşte beklenen haber!

Ülkemizde de en popüler mesajlaşma uygulamalarından biri olan WhatsApp, yıllar sonra iPad sürümüne kavuşuyor.

Ay’ın iki yüzü arasındaki dikkat çeken fark

NASA bilim insanları, Ay’ın iç yapısına dair çarpıcı farklılıkları ortaya koyan yeni bir çalışmayla, gökcisminin sırlarını bir adım daha aydınlattı. Jet İtki Laboratuvarı’nın yürüttüğü çalışmada, uzay aracı verileriyle geliştirilen yerçekimi modelleri kullanıldı.

Felçten kurtuluşun anahtarı yapay zeka destekli dil köprüsünde mi? Uzmanlar anlatıyor

Kaliforniya Üniversitesi, San Francisco (UCSF) araştırmacıları, felç nedeniyle konuşma yetisini kaybeden bir hastanın hem İspanyolca hem İngilizce iletişim kurmasını sağlayan ikili dil beyin implantını geliştirdi. Nature Biomedical Engineering …