Temmuz Geldi ama Sinekler Ortaya Çıkmadı! Sivrisineklerin Nerede Saklandığı Belli Oldu

Ekosistemimizde her canlı, yerine getirdiği görevler ile gerekli görülse de, bazı canlılar insanlar ve bazı hayvanlar için oldukça sinir bozucu olabiliyor.

İnsanlar tarafından en çok sevilmeyen hayvanların başında gelen uçak kanatlılar, özellikle yaz aylarında ortaya çıkıyor. Haziran ve temmuz ayı itibarıyla sayıları artan, çıkardıkları sesler ve vücutta bıraktıkları yara izleri nedeniyle sürekli huzursuz ve uykusuz kalınmasına neden olan sivrisineklerin sayısı, bu yıl dikkate değer oranda düşüş gösterdi.

Bunaltıcı sıcaklıklara rağmen sivrisineklerin neden görülmediği merak konusu olurken, gerçek sonradan ortaya çıktı.

SİNEKLER ÇOK YAKINDA GERİ DÖNECEK

Haziran ayının ilk haftası itibarıyla başlayan kavurucu sıcaklar, özellikle Afrika sıcak hava dalgasının Türkiye’yi terk etmesiyle birlikte mevsim normallerine geriledi. Bu durum sinekler için ters etki yaratırken, göç rotalarını bu sıcaklık hareketlerine göre oluşturan sivrisinekler, henüz Türkiye’de tam anlamıyla meydana çıkmadı.

Hava tahmin kaynakları, gelecek hafta itibarıyla Türkiye’de kavurucu sıcaklıkların geri döneceğini belirtirken, artan sıcaklıklar aynı zamanda sivrisinek sayısında da ciddi bir artış yaşanmasına neden olacak.

Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir